25 jarig jubileum

Wat een geweldige ontvangst door collega´s vanmorgen op kantoor. Ik stapte de lift uit op de 15de verdieping. Meerdere knallen en de confetti vloog door de lucht. In de gang stonden mijn collega’s in een erehaag. Ik was totaal verrast en bleef stokstijf staan. Ik dacht moet ik nu doorlopen of blijven staan. Onder luid applaus en gejoel door de erehaag gelopen. De afdeling en mijn werkplek waren prachtig versierd. Op iedere werkplek was op een monitor een Miniature People geplaatst. Prachtig. Ik kreeg een stapel met ansichtkaarten waar collega’s iets op hadden geschreven.
Na de felicitaties de cadeaus uitgepakt en de taarten aangesneden. Het was erg leuk om dit mee te maken.Een dag om niet snel te vergeten.  Dank jullie wel allemaal.
 
25 jaar in dienst bij één bedrijf is een mijlpaal. Ook niet verwacht toen ik in 1999 kwam binnenwandelen, dat ik zolang zou blijven. Waarom zou je ook ergens weggaan, wanneer je het naar je zin hebt.  
 
Ik was op 31 december 1998 baanloos geworden. Na 5 jaar bij Defensie was het tijd om de burgermaatschappij weer in te gaan.  
Een uitkering aangevraagd en direct ingeschreven bij verschillende uitzendbureaus. Hopen dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk kon gaan.  
 
Op 25 februari 1999 werd er gebeld door een medewerker van Start uitzendbureau. Michel je kan morgen op sollicitatiegesprek bij Telekabel. Ik was dolblij. De volgende dag had ik om 11:00 uur een afspraak. Het was 10 minuten lopen van mijn huis.  
Het gesprek ging erg goed vond ik zelf en had het idee, dat het wederzijds was. Dat bleek toen ik naar huis wandelde en werd gebeld. Michel; je kunt maandag 1 maart beginnen. Je wordt om 8:00 uur verwacht. Dolgelukkig kwam ik thuis. 
 
Zondag op maandag moeilijk in slaap kunnen komen door de spanning. Eenmaal wakker was de spanning verdwenen. De pantalon en overhemd aan en op naar mijn eerste werkdag bij Telekabel.  
Vanaf de eerste dag voelde ik mij thuis. Ik zei tegen iedereen u, meneer en mevrouw. Na een week werd het jij en je en werd het overhemd en pantalon vervangen door een shirt en een spijkerbroek.  
 
De werkdagen vlogen voorbij. Waar ik bij Defensie de hele week op de kazerne bleef, was ik nu iedere dag om 16:30 uur vrij en kon naar huis gaan. Dat was best fijn. 
 
Op 1 juli 1999 kreeg ik mijn vast contract voor onbepaalde tijd. Dat was heerlijk. Vertrouwen van je werkgever doet een mens goed.  
Op 1 september 1999 werd Telekabel overgenomen door UPC Nederland. De eerste jaren hectisch en soms niet leuk, maar door hectische jaren veel geleerd. Doorgaan met z’n allen om het uiteindelijk doel te bereiken.  
 
In de jaren veel verschillende functies gehad. Interne helpdesk, Digitale TV desk, Klachten, Special Care tot 2013.  
 
In 2012 gingen we verhuizen naar een nieuw pand aan de Reviussraat. Een compleet nieuw pand. Een prachtig en groot pand.   
 
In oktober 2012 word ik getroffen door meerdere hersenbloedingen. Na 3 weken in het UMCG en daarna 2 maanden thuiszitten ga ik beginnen met opbouwen van uren.  
Al snel kom ik tot de conclusie na de uitslag van het neuropsychologisch onderzoek, dat het werken op de klachtenafdeling niet meer lukt.  
 
De steun die ik heb gehad tijdens het re-integratietraject was uitstekend. Er werd gekeken wat ik kan doen. De hulp die ik kreeg was uitstekend. Mijn teamleider ging mee met de gesprekken bij het UWV, want waar ik voor 2012 alles kon onthouden, was dat na 2012 veranderd. Mijn manager die het vertrouwen in je heeft en dit aangeeft bij HR. Ik bouw mijn uren op en kom tot de 24 uur. Dat is het maximale. 
 
In 2014 komt er een nieuwe afdeling genaamd E-Services. Toen werd gevraagd of ik daar onderdeel van wilde zijn hoefde ik niet lang na te denken. Ik kon mijn werk doen en het voelde goed.  
In 2015 werd UPC overgenomen door Ziggo en was de volgende naamsverandering daar. In 2017 gingen we samen met Vodafone. Weer een naamswijziging.  
 
Ook veranderde de naam van de afdeling naar OEC en zijn we inmiddels weer verhuisd naar de Avero toren. Een prachtige werkplek waar je aan de ene kant het oude Cambuurstadion zit liggen en aan de andere kant het nieuwe stadion. Een betere werkplek kan ik mij niet wensen 😊 
 
Zo is het ook met VodafoneZiggo en voorgangers. Een uitstekende werkgever anders had ik het niet 25 jaar volgehouden. De volgende 25 jaar ga ik niet halen, dan ben ik 78 jaar, al weet je het maar nooit tegenwoordig.