Over mij

Ik ben Michel Tilma en woon in Leeuwarden.

In oktober 2012 ben ik getroffen door meerdere hersenbloedingen waardoor ik drie weken in het UMCG heb gelegen. Het roer moest om. Van een druk leven naar een rustiger leven. Ik ben op zoek gegaan naar een hobby waar ik mijn rust in kon vinden.

In mei 2013 ben ik begonnen met fotograferen. De eerste camera die ik heb gekocht was Panasonic Lumix DMC-TZ40 . Een half jaar later vond ik de camera te klein en besloot om over te stappen naar een spiegelreflexcamera. De keuze viel op de Nikon D5200 met een standaard lens van 18-105.

Vanaf dat moment begon ik fotografie steeds leuker te vinden. Fotografie is inmiddels mijn passie. Inmiddels ben ik overgestapt op een Nikon D7200.
Door het gebruik van meerdere objectieven vond ik het een uitdaging om verschillende onderwerpen te fotograferen. Mijn favoriete objectieven zijn de Sigma 17-50 F2.8 en de Tamron SP AF 70-200mm - F2.8.

In september 2016 ben ik begonnen met het fotograferen van modelbouwfiguren op verschillende locaties in Leeuwarden. Hiervoor maak ik gebruik van de Sigma 17-50 F2.8. Deze vorm van fotografie ligt mij het meest. Heb altijd het onderwerp mee en moet er alleen een locatie bij zoeken.
Inmiddels heb ik een item gehad bij Omroep Friesland en is er een aantal artikelen verschenen op Suksawat en Digifotostarter en de Huis aan Huis Leeuwarden.

In fotografie vind ik mijn rust.

"Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je er mee omgaat."


© www.micheltilmafotografie.nl