Bikkel


Maandagmorgen werd ik 7 uur wakker. Waar ik normaal nooit direct mijn smartphone controleer of er berichten zijn binnengekomen, moest het nu zo zijn dat ik wel controleerde. Ik open de e-mail. E-mail van Verhuisdieren.nl. 
Sinds december 2023 heb ik ons aangemeld bij Verhuisdieren.nl. Iedere dag ontvang je een mail, met daarin de honden die aan jouw zoekprofiel voldoen. Eerder waren we tweemaal de tweede of derde die interesse hadden in een hond.  De derde hond viel op.  

Ik las de tekst door. Mijn vader lag nog te slapen en wilde hem niet wakker maken. Anders straks weer de tweede of derde die reageert. Op interesse geklikt. Ik was de eerste zag ik. Een half uur later kreeg ik een app van de mevrouw van de stichting waar de hond zat.  
Daarna kreeg ik een intakeformulier toegestuurd en afgesproken, dat we ’s avonds telefonisch contact zouden hebben. Ondertussen was mijn vader wakker. Ik vertelde hem het verhaal en liet hem de foto zien.  
’s Avonds belde de mevrouw van de stichting. Een afspraak gemaakt voor woensdag.  
 
Woensdags Bikkel opgehaald in het midden van Nederland.  
 
De eerste dagen van Bikkel bij ons thuis zijn uitstekend gegaan. Een lieve, vrolijke hond.  
Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden. Zoekt de rust op als hij dat nodig vindt en komt een half uur later weer aangelopen.  
 
Hij slaapt ’s nachts in de mand, bij mijn vader op de slaapkamer. De eerste 2 dagen werd hij ’s nachts wakker en moest uitgelaten worden, omdat hij nodig moest poepen. Traplopen doet hij niet, maar dat is geen probleem. Hij is makkelijk te tillen en hij vindt het ook prima.  
 
De derde nacht sliep hij door tot de volgende dag 7 uur en vandaag zelfs tot 8 uur. Hij krijgt dan zijn brokken, gaat nog even in zijn mand liggen tot ik of mijn vader heeft gegeten en zodra de jas aan gaat komt hij uit zijn mand.  Doe hem zijn jasje aan en de koppel de riem aan zijn tuigje. Kwispelend met zijn staartje loopt hij mee.  Wandelen vindt hij erg leuk.  Een half uur op pad en overal snuffelen. Komen veel andere honden tegen. Hij stopt op een aantal meter van de andere hond. De staart gaat omhoog. Loopt er rustig heen, ruikt aan de andere hond en gaat kwispelen.  
Bikkel heeft zijn anti ontsnappingstuigje de hele dag om, omdat het soms echte Houdini’s zijn wanneer het tuigje niet goed zit. Wanneer hij bij ons is gewend na een tijd, dan doen we het tuigje af in huis.Het jasje heeft hij aan, omdat hij nog iets te dun is en de komende tijd kilo’s moet aankomen. Dat komt goed.  
 
Iedere dag doet hij nieuwe dingen. Zo lag mijn vader vrijdag op de bank. Ging Bikkel voor de bank zitten met 2 pootjes op de bank. Toen mijn vader met zijn hand op de bank tikte, sprong hij op de bank en ging tegen mijn vader aan zitten en later liggen.  
 
Hij ligt sinds gisteren in zijn mand of op de bank te slapen. Hij heeft het prima naar zijn zin. 
Gisteren ging hij ervoor zitten toen ik foto’s toen hij op de bank lag en later zat.

Ik erg blij dat ik maandagmorgen op mijn smartphone de mail controleerde.